BK’en in TRIBE-hometown

bk Vandaag werd ik gedoopt. Voor het eerst nam ik deel aan het Belgisch Kampioenschap bij de grote madammen. Met geen flauw idee hoe de wedstrijd zou verlopen en met ongelooflijk veel goesting dook ik vanmiddag het water langs de Havendoklaan in Vilvoorde in.

Ik startte een beetje terughoudend, maar vond uiteindelijk de voetjes van Kiara Lenaertz . We eindigden samen de 750m zwemmen, met een achterstand van een dikke halve minuut op een kopgroepje van vier.

Op de fiets vonden we Ine Couckuyt en Elise Tahay . Vanaf dat moment was onze grootste taak: schade beperken. Ieder van ons wist dat het nagenoeg onmogelijk was om de vier sterke beren voorin bij te benen.

Met een achterstand van een dikke minuut kon de race op het loopparcours beginnen. Op goede raad van Glenn begon ik niet te snel. Ik vond goed loopbenen, maar moest wel twee snelle lopers van achterin voor laten gaan. Ik finishte zevende, en werd derde bij de beloften (U23). Ook won ik bij jeugd A (16-17j), en ben zo zeker van mijn startplaats op de YOG qualifier in Banyoles (ESP)!!

Ik kan onmogelijk anders dan met glimlach de boeken in duiken.

Bekijk de resultaten via deze link.

bk

Hanne⚊ 3/6/18