ETU Holten

bk De examens zitten erop, net als het schooljaar. Twee maanden vakantie dus! En die vakantie kon ik onmogelijk beter inzetten. Een ETU in Holten zorgt hoe dan ook altijd voor veel plezier en een mooie ervaring.

Al was er vooraf wel wat twijfel óf ik hieraan wel zou deelnemen. Volgende week start ik nl. in Banyoles (ESP), voor de (helaas enige) kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games. Uiteraard moet ik hiervoor voldoende uitgerust zijn, en in dat opzicht leek Holten en Banyoles combineren misschien wat te veel van het goede. Anderzijds kom ik uit de examenperiode, en zou ik op dit moment nog een stevige training kunnen gebruiken. Holten zou perfect kunnen gelden als doorgedreven trainingsprikkel en ‘generale repetitie’ voor Banyoles. Het werd de tweede optie.

Het doel was dus, zoals eerder vermeld, om Holten louter mee te doen als test. Er zou een sterk deelnemersveld aan de start staan, en mijn taak is hoofdzakelijk: leren.

De Hollandse zon zorgde ervoor dat het een non-wetsuit swim werd. Om 11u30 doken we het water in. Mijn start was alvast super, de eerste meters zwom ik goed vooraan mee. Maar daar stopte de glorie al. Veel getrek en geduw, ik vond mijn plaatsje niet tussen al die atleten met als gevolg dat ik achteraan het water uitkwam. Gelukkig stopt triatlon hier niet.

Het fietsonderdeel ging een pak beter. Ik vond snel een klein groepje en reed samen met hen naar de derde grote fietsgroep. De Holterberg gaf wat pit aan de wedstrijd, en dat hebben we graag.

Ook het lopen was goed, ik slaagde erin om nog wat atleten in te halen en eindigde 22ste.

Ik heb dus zeker niet de pannen van het dak getriatlond vandaag, maar toch blik ik voldaan terug. Vooral omdat ik mijn werkpunten ken, maar ik neem zeker ook de goede dingen mee. Zo ga ik bijvoorbeeld in Banyoles stevig mijn plaats moeten opeisen tijdens het zwemmen, en niet terugdeinzen voor een slagje 😉. Anderzijds heb ik grote stappen gemaakt in het mentale aspect en ben ik best trots op de manier hoe ik me terug meer vooraan de wedstrijd heb ingeknokt.

We live, we learn and we grow.

Bedankt coaches en supporters!! Proficiat aan de Belgen!!

bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk

Hanne⚊ 30/7/18