Ip tsjok in Izehem

Belgisch Kampioenschap 2018

bk We hebben al een aantal prachtige zomerweken achter de rug. Zalig is dat. Al was het voor het Izehem’s kanaal net iets té warm. Blauwalgen zorgden ervoor dat de Belgische jeugdkampioenschappen in een net wat ander jasje werden gestoken.

Er was vooraf wat discussie bij de organisatoren. De wedstrijd dan maar omvormen tot een duatlon? De wedstrijd uitstellen? Het werd geen van beide. Het zwemonderdeel ging door, enkel op een andere locatie. Helaas kon het fiets- en loopdonderdeel hierdoor niet aansluitend doorgaan op het zwemmen. ’s Ochtends was er dus een zwemwedstrijd in de Gavers, om rond de middag de triatlon verder af te maken, vertrekkend op de resultaten van de zwemtijden.

Mijn zwemnummer was niet om naar huis te schrijven, hoewel ik me echt goed voelde. Mijn start was alvast goed. Aan het keerpunt vergiste ik me, en zwom nog even verder door. Vanzelfsprekend verloor ik hier wat tijd. Frustrerend is dat. Op de terugweg ben ik opnieuw opgeschoven om uiteindelijk als derde het water uit de komen, op een halve minuut van koploopster Cato, en op één seconde van de tweede. Kiara beschreef het als een typisch Hannekesmanoeuvre. Oeps.

Op de fiets was ik in het gezelschap van Elise. Samen probeerden we de achterstand op Cato te beperken. In de tweede en laatste ronde kwamen ook Laura en Maura aansluiten. Net voor de wisselzone konden we Cato bijhalen.

Laura nam meteen de leiding in het looponderdeel. Ik moest dat loopkanon, zoals verwacht, laten gaan en liep zo in tweede positie overall en op kop in mijn categorie (Jeugd A/16-17 jaar). Deze situatie veranderde niet meer. Ik kon mijn Belgische titel met glans verlengen.

Heel veel dank aan coach Mia, Daan en Glenn. Ook aan ouders, Thomas, supporters, trainingsmaatjes, familie, vrienden … !!!

Last but not least: Kiara pakt voor het eerst de Belgische titel op de kwartafstand bij de U23! Strong girl!

Bekijk de uitslag met tussentijden op deze link.

Met dank aan Thomas Peeters voor de fotokes

bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk bk

Hanne⚊ 15/8/18