Another amazing day!

Triatlon dag in Lille

bk De laatste wedstrijd(en) op Belgische bodem zit erop. De afsluitende manche van de T3 series, in de vorm van een relay én het Belgisch kampioenschap mixed-relay kregen de eer dit Belgisch triatlonseizoen af te sluiten. 23 september werd dus een double race-day, en daarom ook een double fun-day.

Al moet ik toegeven dat, wanneer ik vanmorgen opstond en mijn gordijnen optrok, de goesting om te racen niet torenhoog lag. Regen, regen, regen, koud en wind. Triatlonweer.

Oké, genoeg gezeverd en gezeurd. De eerste wedstrijd was de T3. Format: een estafette met drie dames, elk legt een triatlonneke af met afstanden 300-5-1,5. Ik mocht beginnen, kende een goed zwemnummer en kwam als eerste uit water. Op de fiets reed ik samen met een Nederlandse dame, even later werd ons groepje groter en met z’n achten gingen we wisselen. Ook tijdens het looponderdeel had ik een goed gevoel en kon als eerste de figuurlijke stok doorgeven. Ook Kiara en Jolien deden het super. Resultaat: dagzege in de T3-series + een tweede plaats in het eindklassement!

En het koningsnummer moest nog beginnen. Het BK mixed-relay. Dit format is qua afstanden identiek aan dat van de T3-series. Het enige verschil hierbij is dat de estafetteploeg bestaat uit twee heren en twee dames.

Ook hier mocht ik de spits afbijten. Het deelnemersveld was ditmaal sterker, wat de wedstrijd ook spannender maakt. Mijn zwemnummer was opnieuw goed en ook nu kon ik als eerste aan mijn wetsuit beginnen frutselen. Op de fiets werd een groepje gevormd van drie; Quinty (Schoens), Jolien (Vermeylen) en ik. Samen begonnen we te lopen. Ik kon naar de eerste positie opschuiven en op deze positie ook Tim afzetten. Tims wedstrijdverloop was gelijkaardig aan het mijne, hij had een beresterke wedstrijd en zo kon ook Kiara op kop beginnen. Kiara’s race werd een strijd tussen haar en Laura (Swannet). Het was Kiara die na alweer een geweldig nummer overeind bleef. En zo werd de finale bloedstollend. Dries moest het dan weer opnemen tegen Alexis Krug. De hele race werd het een tweestrijd. In het afsluitend looponderdeel moest Dries een paar secondjes toegeven, en zo werd Tribe-topsport vice-Belgisch kampioen Mixed Relay!

Het is jammer dat we de Belgische titel niet hebben kunnen pakken, maar anderzijds is het formidabel hoe mooi ons team de titel verdedigde. En… verliezen van Atriac is absoluut geen schande!

Ook nu ben ik ontzettend, ontzettend, ontzettend dankbaar. Bedankt team, en in het bijzonder Mia & Glenn. We hebben er samen een prachtig jaar opzitten.

Met dank aan mama voor de fotokes.

bk bk bk bk bk bk

Hanne⚊ 24/9/18