viaje al sol: lanzarote!

hanne Op het vliegtuig. Kijkend naar een tikkende cursor. Melancholisch terugblikkend op de week in Lanzarote. Heb ik je aandacht? Let’s go!

Zaterdag 10 februari. Een dag die in het vet, in grote drukletters en met zevenendertig uitroeptekens aangeduid stond in de agenda als: vertrek stage Lanzarote.

Deze stage werd officieel de eerste van 2018, en daar keek ik reikhalzend naar uit.

Met in gezelschap: nonkel Benny, Papa, Maarten, Dorien, De Vuyle en Briers. 2 vrouwen, 5 mannen. Gelukkig kunnen de vrouwen hun mannetje goed staan. Als enige ‘niet-AATT-lid’ viel ik qua kledij een beetje uit de toon, maar de mindset van de groep was volledig identiek.

En geluk hadden we: geen valpartijen, geen platte banden en héél goed weer!

Een aantal jaren geleden was ik als toerist in Lanzarote, en had dus al kennisgemaakt met de schoonheid van het eiland. Die schoonheid went niet, en ik heb zelfs gemerkt dat Lanza op de fiets nóg mooier is.

Al was de eerste fietsrit een tegenvaller. Als een bange rat zat ik vastgeklemd op de fiets, vanwege de wind. Langzaamaan werd die rat een beetje meer ontspannen en heb ik kilometers plezier gehad. Wie met nonkel Benny op stap gaat, heeft altijd geluk. Dankzij hem hebben we alle hoeken en mooiste plekjes van het eiland kunnen ontdekken. Handig: een gps die én de weg aangeeft, én uit de wind zet. Dikke merci nonkel!

Tussen de fietskilometers door, hadden we toegang tot een magnifiek 50m-buitenbad. In het begin van de week was het zwemwater echter wel bitterkoud. Maar zoals de zon prachtig werk kan leveren, was ook dat zo opgewarmd.

En lopen langs ‘den Demer’ is plezant, maar niets is opgewassen tegen de looppaadjes zoals ze die op dit eiland hebben aangelegd.

Hiermee hebben we er opnieuw een meer dan geslaagde editie op zitten. Dikke merci voor het plezante gezelschap!

Op die manier heb ik ook een stevige basis gelegd voor het naderende seizoen, waar ik ongelooflijk veel goesting in heb. Het startschot zal gegeven worden in Quarteira voor de ETU junior cup. Maar eerst is er nog de nationale testdag (25 februari).

Adiós!

lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote lanzarote

Hanne ⚊ 17/2/18