we kunnen er aan beginnen

hanne In België is de winter duidelijk nog niet helemaal voorbij. Toch heb ik het gevoel dat de lente/zomer al voor de deur staat, omdat ook het triatlonseizoen heel graag zijn entree wil maken…

Ik heb een heel fijne winter gehad; veel geleerd, veel plezier gehad in de trainingen, techniek op alle vlakken kunnen bijschaven en blessurevrij kunnen trainen. Vorige week liet mijn lichaam wel even weten dat het genoeg had, en heb ik dus een paar daagjes rust genomen. Die rust heeft me goed gedaan en heeft me de energie gegeven om met volle goesting aan het seizoen te beginnen.

Een eerste conditietest (lactaattesten en veldlopen buiten beschouwing genomen) was er op 25 februari al, in de vorm van de nationale testdag. De 400m zwemtest was niet denderend, maar ook niet slecht. Ik tikte aan op 4’52”. Ik werd gelukkiger van de (ijskoude!) 3000m looptest, die ik in 10’26” aflegde. Het belangrijkste is dat ik op deze manier een A-statuut heb kunnen behalen, wat een stressfactor minder is voor komend seizoen.

En dat seizoen begint volgende week: zondag 25 maart, in Quarteira (POR). Ik ken Quarteira en haar omgeving al een beetje, omdat ik er de vorige twee jaren Kiara en andere Belgen heb zien schitteren tijdens hun ETU én omdat ik er zelf op stage ging. Eén ding is zeker: het wordt zwaar en uitdagend. Maar ook fantastisch leuk. Zwemmen in de Atlantische oceaan, een uitdagend fietsparcours met driemaal een pittig hellinkje en een biljartvlak loopparcours met enthousiaste supporters.

Doel: ervaren, leren, strijden voor elke plaats.


Hanne ⚊ 18/3/18