Teamwork makes the dream work

hanne Op de Dag van de Arbeid wordt er niet gewerkt. De schoolbanken werden ingewisseld voor één van de plezantste triatlons van het jaar: het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon.

Net als vorige jaar bestond ons team uit: Kiara, Jolien, Joni en ik. Na een fiets- en looptraining in Zolder en een korte (en vooral koude!!) zwemsessie in Hofstade was ons teampje (aka the Tribe Bees) helemaal klaar voor de strijd! Ik had de eer ‘Captain’ van het team te mogen zijn, maar onze grootste drijfveer is natuurlijk de teamspirit.

Het zwemmen ging heel vlot en de watertemperatuur viel mee. Ik mocht de leiding nemen met Joni in het zog, gevolgd door Jolien en Kiara. Alles verliep mooi volgens plan.

Plan voor fietsen: afzien. Heel eenvoudig. Gewoon alles geven. Ook dat werd goed uitgevoerd. Joni hebben we na net geen twee rondjes achtergelaten, maar uiteraard hebben we ongelooflijk veel aan haar kopwerk gehad! Helaas werd ons groepje hierdoor natuurlijk kleiner, en het fietsen des te zwaarder.

Wissel in, loopschoenen aan en lopen. In het begin is dat altijd wat tempo zoeken, zeker in groep. Uiteindelijk vonden we een vlot tempo. Ideaal was dat we dat tempo naar het einde toe iets opdreven, maar dat is niet altijd evident. Uiteindelijk gaven alle Bees het beste van zichzelf. Organisatorisch verliep alles TOP! En… we hebben ons ook gewoon KEIHARD geamuseerd! Bedankt voor alles! En ook bedankt Glenn en Mia voor de coaching!

We werden vijfde algemeen en kroonde ons tot vice-Belgisch kampioen bij de beloften.

En nu het slechte nieuws: we moeten opnieuw een jaar wachten op de volgende editie.

Foto's: met dank aan Rudi Lenaertz & Mia Dobbeni.


bk bk bk bk bk

Hanne⚊1/5/18